borsch / borscht / borshch / bortsch
ボルシチ。
~~~ WORD DNA ~~~~~~~~~~
ORIGIN
Ukrainian борщ (borshch)
Russian борщ (borshch)
Yiddish באָרש (borsh)
ETYMOLOGY
In the late 19th century, the Russian term borsch entered the English vocabulary which is said of Ukrainian origin, meaning a “soup made with beetroot & several ingredients, served cold or hot & often with sour cream.” Various types of borsch are traditionally eaten in Ukraine, Russia, Eastern Europe, & by Ashkenazim or Yiddish-speaking Jews.
外来語
ボルシチ
~~~~~~~~~ 言葉の遺伝子 ~~~
Borsch は19世紀に英語の語彙に入った。元々はロシア語だが、ウクライナ語由来と言われている。語義は「ビートの根を主体に色々な具材を煮込んで作り、サワークリームを添えた冷製、または、温かいまま食べるスープ。ボルシチ」のこと。
ボルシチには色々な種類があり、ウクライナ、ロシア、その他の東欧諸国、および、イディッシュ語を話すユダヤ人にとっての伝統料理である。
英語では主に4つのスペリングがある。
borsch / borscht / borshch / bortsch
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